KEHADIRN BB M TELAH LGKPKAN SGLNYA..LIVE LIFE TO FULLEST.I'M BEING A MUMMY!!

KEHADIRN BB M TELAH LGKPKAN SGLNYA..LIVE LIFE TO FULLEST.I'M BEING A MUMMY!!
MY NAME IS NUR MARISSA WIRDANIA BT MOHD NOOR!!! WELCOME TO MY MUMMY BLOG!!

~~BE MY FRIENDS~~

Friday, December 30, 2011

MR. GOOGLE SAYS???

Wahhhhh!!!!

6 months to go..

~~ I always say alhamdullillah… ~~

       Masa drive pagi tadi, tiba2 jer wirda nak sgt tahu tntg prkembangan baby yang berusia 6 bulan.so bila wirda dah masuk opis jer, trus wirda cari pak google..hehehe..

“PERKEMBANGAN BAYI 6 BULAN”

ni la hasilnya..so, wirda nak kaji selidik jap la..Jom sama2 kita buat research!!! Hahaha… 

1.           Membezakan warna-warna utama – btui tu..Baby M always like  a bright colour!!!





2.           Bermain dengan tangan dan kakinya sendiri – ya, patutler dia suke angkat kaki dan pegang2 ngan tangan.. Ingatkan Baby M nak adik lagi!!! Hahaha..







3.           Kenal nama sendiri – ya, wirda suka sebut nama penuh Baby M..dia msti akan tgk kita balik n SENYUM!!! Good girl!!!

4.           Menoleh ke arah bunyi baru – yup, wirda akan buka lagu twinkle2 little star di hp daaa…


5.           Bergolek kedua-dua arah – ya, hari tu dah menelentang, hari ni Baby M dah meniarap n pandai golek2..Kadang2 tu tangan dia slalu tersangkut bila nak golek..Hihihi…
  
6.           Duduk tanpa sokongan – blom leh duduk la..xpa..slow2 ye syg..

7.           Memasukkan objek ke mulut – ya, sekarang ni semua benda nak rasa ngan lidah.. Dari kain selimut, jari orang, hp, botol.. Apa-apa jerlah hulur kat dia, mesti dia jilat atau gigit..

8.           Gelisah apabila berpisah – bila kita sibuk nak siap p kje, dia dah mula bangun..nasib baik papa ada..hihihi..

So far, ini je perkembangan Baby M ye..tapi I’m proud with u, darling!!!

Well done!!!

Thursday, December 8, 2011

I LIKES TO SMILE!!!

Alhamdulillah, begitu cepatnya masa berlalu..
Tahu-tahu Baby M  ni dah 5 bulan pun.. cepat btui daaaaa..lbih tepat adalah 5 bulan setengah..aaaauuucchhh!!!!

Alhamdulillah..

Hari ni wirda xcited sebab Baby M dah boleh meniarap sendiri.. Sebelum ni hnya leh terlentang, tapi ari ni dah boleh meniarap..
Satu persatu perkembangan mmbesar Baby M yang wirda tgk..papa smakin hepy dengan karenah Baby M.. Good job,dear!!!!

Lps ni kalau letakkan Baby M atas katil, nampak gayanya kena buh bantal penghadang kiri dan kanan..

Wowwww!!!!!  Our son is growing up!!!! Tapia apa yang pasti, she likes to smile..Cair dibuatnya..Oh Baby M!!!







Friday, December 2, 2011

YOUR FAVOURITE IS??

Dear readers,
Entry ni skadar tahu pendapat  ye..
What’s your favourite disposable diapers mommies?
Xtually wirda nak survey which suitable to Baby M..xnak la rasa rugi lak beli banyak2..kalau okey baru la nak buat stock banyak2..hehehe..
 Currently wirda gunakan Pureen diapers untuk Baby M..Wirda ade gak try PET2 tapi rasa macam x ok ja..sian Baby M..sakit celah kangkang dia sbb getah di celah kangkang tu macam cengkam isi drumstick Baby M Je..Hihi..

Untuk brand HUGGIES DRY lak, cepat berbau la..wirda je  x suka..tapi Papa ok je.. Well, Baby M never  complained anyway..Hahaha
By the way, Ade sape2 yang nak kongsi experience with disposable diapers?? Please reply ye..

Friday, November 25, 2011

4 MONTHS TO GO

Dear readers,

120 days to go, Baby M dah genap pun 4 months..Wahhh!!! Sekejap je kan???

Mummy Marissa pun dah start kja..Hahaha..Datang opis, ramai yang Tanya..
“Amboi, makin berseri2 la mummy baru ni..Ape rahsianya??”
Hehehe…
And
Jawapannya,
Xde rahsia apa pun la..:)



Berat Baby M dah 6.2kg pun..Walawei..!!!!
Alhamdullillah…walaupun 500gram je yang naik, at least ade gak improvement....Itupun bila dukung dah letih..Hahaha

WELL DONE SAYANG !!!!!!!

Thursday, November 17, 2011

FOR MY LITTLE’M

Jom ikut Baby M tgk DUNIA!!!!!!!



Wahai Sayangku,
Inilah kehidupan barumu,
Yang akan kamu hadapi dan tepuhi
Pada masa yang akan datang
Bersama mama & papa
Semoga kamu akan jadi
Anak yang solehah
Dimana kamu akan jadi
Penerang hidup mama & papa nanti
Pada masa tua kami..

Sunday, October 30, 2011

60 DAYS TO 90 DAYS

Hi semua,
Genap 2 bulan, berat Baby M telah mningkat lagi..
Dari 3.8kg kpd 5.0kg..
Good Job, Sayang!!!!



Genap 3 bulan plak, Baby M hanya naik 700gram saja..
Just 5.7kg jer..
U must drinks more milks, okey…!!!
MORE AND MORE, DEAR..


Saturday, October 1, 2011

44 DAYS!!!!!! YYEEEEAAAHHHH

~~44 DAYS AGAIN ~~

SYUKUR ALHAMDULLILLAH…
Dah hbs pun…YYeeeeeaaaahhh!!!!!
Boleh Hoooorrreeeeee Hoooorrrreeeeeee..

Baby M pun dah smakin mmbesar..best lak bila tgk Baby M smakin mmbesar..wirda heran la macam ner la orang leh buang anak macam tu jer…bodoh btul la…mmg best wei kalau dapat bela anak sndri..tgk macam ner dia growing up..aduhai..naluri keibuan terusik..bukan senang tau nak syurga di bawah tapak kaki ibu..
Kini baru wirda mngerti..

Kini tiba masanya utk Baby M ikut mama n papa g jalan2..Wahhhh..!!!! Seusia 60 hari, Baby M telah mnjejak kakinya di KLIA..Menjemput her cousin balik dari UK..





Do u want to be a flight attend, Baby M ??

Thursday, August 25, 2011

30 DAYS TO GO

~~1 MONTH TO GO ~~

Alhamdullillah..dah sebulan yang berlalu..Berat Baby M dah smakin mningkat..from 2.75kg to 3.8kg in 1 month je..Alhamdullillah..Baby M suka ari2 kena bedung, tido pun lena jer..

Xtually, wirda masih seriau dgn luka caesarean..hihihi..al mkalumla masih baru..tapi apa2pun wirda perlu berhati2 dalam apa2 punkan..makan pun kena hati2..berat masih blom turun spnuhnya..macam ner erk nak buat??? Hahaha…

ADA SAPE2 NAK KONGSI TIPS UNTUK KAWAL PEMAKANAN SELEPAS BERSALIN??

Friday, August 19, 2011

GIFT FROM THEM

Bismillah…

Bertambah rezeki yang ada..melimpah ruah Allah kurniakan rezeki pada kluarga wirda..Benar kata2 orang otai, bila mmpunyai anak ni, rezeki akan mlimpah ruah bagai air yang mngalir..

Baby M banyak dapat adiah dari kawan2 mama n papa…Antaranya duit yang beratus2, teddy bear yang besar n macam2 lagi..

Inilah salah satu adiah yang Baby M dapat dari kawan papa Baby M…Thanks a lot to Aunty Ima..Yang lain2 wirda x sempat nak capture pix..Sory ye..

Check it OUT!!!



Monday, August 15, 2011

JAUNDIS

Setiap baby akan ada Jaundis..samada sikit atau banyak je..Alhamdullillah, jaundis Baby Marissa xlah banyak sgt.x kena admit wad, kira ok la..

mulanya wirda risau gak la sbb dalam shari je jaundis Baby M boleh naik cepat sgt.dari 165 ke 210.tapi xpe, paling highest jaundis Baby Marissa pun 233 je..Doc suh bagi susu badan mummy tapi ternyata pun Baby M fully breastfeeding. The problem is jaundis Baby M  turun naik..tapi sikit2..hihihi…

puas gak wirda n lalink cari alternative utk solvekan prob ni.macam2 cuba.lastly cukup 2 weeks jaundis Baby M x mo turun2, so terpaksa la Baby M jumpa dgn Pakar Kanak2 di KLINIK PEDIATRIK..Checking everything..wirda mmg risau masa tu..




wirda kena letak Baby M dalam bilik doc je.then wirda kena kuar..masa tunggu kat luar tu, dgr suara Baby M mnangis punya la kuat…sian dia..huhuhu..meleleh air mata gak la kat ruang mnunggu tu..lalink banyak pujuk..then nurse panggil ambil Baby M.. kena cucuk kat tangan rupanya.. alahai, anak mama…

As a results after 2 weeks, everything is okeyyyy..Thank to Allah..

DENGAN IZIN ALLAH

Alhamdullillah…
selepas berpantang selama 3 bulan, wirda akan kembali bekerja..Wahhhh!!! BERPANTANG????

What meaning of “BERPANTANG”?? Ahaksssss…
Bagi wirda, berpantang tu kena pantang segalanya la…ofcoz la kan…bukan boleh x tentu arah nak makan itu ini, nak buat itu ini…smuanya kena dalam kawalan.

tapi ALHAMDULLILLAH, Tq to Allah bcause I can complete it in 44 days even caesarean ..Lalala

Dalam tempoh iddah berpantang tu, hihihi…smuanya berjalan dgn lancar.Wirda amat bersyukur..Mulanya takut gak la sbb ini kali pertama dalam pngalaman pantang2 ni..tapi alhamdullillah sgt2..Allah permudahkan segalanya..Mak, ayah n lalink banyak tolong wirda..

Berpantang dalam bulan puasa mmg banyak mnguji ksabaran.Bayangkan masa smua org tgh buka puasa makan sedap2, wirda hanya mampu tgk je..padahal dalam hati ni, meleleh air liur dah bertimba2  pun..huhuhu..tapi apakan daya, sian Baby Marissa nanti..sbb Baby Marissa Fully Breastfeeding ..kembung lak nanti..

Oleh itu, selamat tinggal to AIS!!!!!!
Bbbooooohhhoooooooo…


Wednesday, August 10, 2011

WELCOME TO THE WORLD!!

Hi to all bloggers,

25 July 2010, I become be a full-time mummy. Lets I introduce my little girl.

Was born at : HOSPITAL SULTAN ABDUL HAMID, SUNGAI PETANI, KEDAH
Time : 11.05 a.m
Weight : 2.75kg
Nur Marissa Wirdania her name,
 Hasil gabungan nama papa n mama.

MARISSA for Mohd Noor
WIRDANIA for Wirdhawaty
As a result,
NUR MARISSA WIRDANIA BINTI MOHD NOOR

Just called her,
BABY MARISSA..

Mempunyai mata yang cantik dan dagu yang berlekuk macam papa, memiliki lesung pipit macam mama, mempunyai bibir yang cantik macam Marimar…hahaha..

WELCOME TO THE WORLD, NUR MARISSA WIRDANIA BT MOHD NOOR!!!!!





I’M COMING BACK!!!

Hi bloggers…

Huhhhhh!!!! FINALLY!!!!!
Thank to God sbb msih beri pluang pada wirda utk menikmati segalanya..2012, inilah kali pertama wirda dapat update blog ni..KISAH KEBAHAGIAAN KAMI..

Sebelom wirda citekan  banyak cite2 yg mnarik or whatever is going around me, wirda rasa baik korang baca dulu CERITERA wirda  yang sblom nie..

ceritera ni adalah hasil dari
KEBAHAGIAAN
wirda as a
DAUGHTER,
WIFE to Mohd Noor
&
MUMMY to Nur Marissa Wirdania Bt Mohd Noor.

Kehadiran Baby M telah melengkapkan segalanya..Live life to the fullest..
Being a mummy worker is cool but being a mom is a AWESOME!!!!
Taaaaaadddddaaaaaaaa….:)

Sunday, May 15, 2011

SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN, SAYANG


Salam semua…
Ari ni 15 Mei 2011..genap la selama setahun wirda n lalink mlayari bahtera perkahwinan.. Urrrmmm…Masa berlalu begitu pantas sekali. Terasa baru semalam bergelar pengantin baru. Hehe..

syukur alhamdulilah kepada yg Maha Esa.berkat redhamu wirda sangat bahagia disamping seorang suami yg sgt penyayang & bakal anak2 yg 'cute' serta pintar..Ewwwaaahhh….



Dulu bujang, kemudian berdua, dan kini dah bertiga. Hanya beberapa minggu je lagi dan dengan kehadiran bakal cahaya permata kami, akan tambahkan lagi seri dalam mengharungi hidup sebagai suami isteri. Bakal permata kami adalah segalanya. Kasih kami padanya tak pernah berbelah bagi. Orang kata walaupun letih bekerja, namun bila tengok muka anak yang cute macam papa dan mamanya, hilang semua keletihan tu. Agak2 muka anak kami nnti macam sape erk?? soalan tu selalu orang tanya. Jawapan yang kami dapat pun pelbagai. Tak kisah la macam sape pun kan yang penting anak tu zuriat kami berdua..Ade sepasang mata yang cantik macam papanya n lesung pipit macam mamanya..Hahaha.




Sesungguhnya hanya tuhan saja yg mengerti dan fahami, segala rintihan, keluhan dan luhan hati sepasang suami isteri ini...
Susah nk di gambarkan, payah nak di ungkap kan, tiada kata, tiada bahasa, tiada isyarat yg nk diberi utk mengambarkan perasaan kebahgiaan bt kami berdua...
Terlalu istimewa, terlalu mendalam, terlalu berharga dan terlalu bernilai erti sebuah perkahwinan ini, sukar nak di bayangkan jika tiada kasih sayang dlm kebahgiaan...
Jiwa yg kosong telah di isi, Hati yg suci telah kau nodai, Perasaan yg goyah telah kau kukuhkan, semuanye di jadikan satu dalam diri...
Keranamu..kami jadi satu...
Keranamu..kami bersatu...
Keranamu..kami menyatu...

Biar ombak datang melanda, biar gempa datang mengegar, biar taufan datang meribut..
Hati dan perasaan ini takkan goyang, takkan sekali2 undur dlm percintaan, takkan sekali2 mengalah dlm ego, takkan skli2 benci jd musuh...
Ianye akan tetap kekal, akan tetap kukuh, akan tetap utuh, dan akan tetap menyintai dan di cintai hingga la ke titisan nyawa dan nafas terakhir..
Aku perlu kamu, dan kamu perlu aku..kita sama2 memerlukan
, dalam senyuman mahupun tangisan...



Abang, semoga perhubungan suci ini berkekalan hingga ke syurga. Apa juga yang abang lakukan, ayg tetap bersama abg. Ayg tahu begitu banyak pengorbanan abg sjak kita mula knal.. Apa jua yang abang lakukan ayg tetap menyokong dan setia bersama abg. Tidak dapat ayg sembunyikan lagi perasaan cemburu ayg bila ade orang ke 3 cuba hadir dalam rmhtgga kita…Tapi ayg cuba mnjadi yang trbaik bagi abg.. Dr mula hingga la saat ini bemacam2 onak duri yg kita lalui segala rintangan dan halangan di tempuhi, akhirnya membawa kebahgiaan juga bt kita berdua..AMIN…




Semoga kebahgiaan ini kekal mnjadi milik kita sekeluarga shingga ke hujung nyawa..Hanya dengan izinNya..Semoga tahun depan kita dapat menyambut ulang tahun perkahwinan yang kedua bersama2 lagi dgn anak pertama kita.



Selamat Ulang Tahun Perkahwinan Sayang
Terima Kasih atas segalanya…


Monday, May 9, 2011

RM10 MEMANG BERBALOI


Selamat malam semua!!!!

~~Auuuccchhhh~~

Hehehe…malam ni wirda tak buat apa..baru lps exam pagi tadi..so malam ni rilex je..tenangkan hati n fikiran lak la.. so ade masa nak update blog sikit…ahaksss

Walaupun wirda dah sarat mngandung tapi wirda n lalink tetap ade masa utk luangkan bersama..smlm sblom wirda balik, kami g tgk cite

~FAST N FURIOUS 5~




Aduhai..mmg berbaloi2..kami g tgk kat TGV Village Mall..x sia2 laburkan RM10 sorang utk tgk cite tu..mmg mantap hbs la..plakon dia mmg sempoi..hero2nya mmg macho hbs la..hehe..Aksi yang mmukau sampai xnak tgk ape dah..setiap minit tu penting…lalala..

Lakonan hebat dari Vin Diesel dan Paul Walker ini memang menarik minat kami untuk tgk lagi..Fast and Furious Rio Heist ini di lakonkan sekitar Rio de Jenerio Brazil. Tempat yang paling merbahaya di dunia..Kalau kita nak g mlancong ke situ, mmg xleh bawa duit yang banyak n pakai barang kmas..Kadar  jnayah kat situ adalah paling tinggi di dunia..Wahhh…wirda tahu scara faktanya…Ahakkksss…So sesape yang blom tgk cite tu, wirda nasihatkan g la tgk..mmg berbaloi2…hehe.
 

DENGAN ATAU TANPAMU??



Ku pendam biarpun parah..Malam yang dilanda hujan terus mencetuskan idea pada wirda..Mulanya hnya gerimis tapi lama kelamaan gerimis itu mula menjadi lebat. Dan lebat yang x disangka akan jadi berpanjangan..Hehehe…Wahhh…Wirda dah mula bermadah setelah sekian lama menyepi..

Kadang2 apa keadaan yang dah tersurat seringkali menjadi rutin harian kita..samada ia berkaitan secara langsung atau x je..Cuma kita je yang tak sedar semua tu..Air hujan apabila lebat, arus yang mngalir begitu deras..Begitu juga dengan airmata hati..Tiada siapa yang tahu..Segalanya dipendamkan disini…H.A.T.I.

Bila segalanya seringkali memendam rasa, akhirnya gugur jua.Terlalu perit untuk kita hadapinya melainkan orang yang kita harapkan itu memahami jiwa yang tersentuh ini..Dan inilah juga akan mematangkan kita dalam khidupan…

Dengan Atau Tanpamu


Tika ku disentuh cinta
Cinta melirikan lara
Gerah kerinduan sendiri tanpamu
Kadang mengusutkan jiwaku

Namun aku tetap tegar jua
Lalu ku tempuhi semuanya
Cinta luhur digelap menjadi cahaya
Dengan mu hidup lebih bermakna

Keyakinan mu pun semakin bertambah 
Semakin mudah kaki mengatur langkah
Rasa tepatnya hidup bersama dengan mu


Sebelum terjatuh sakit yang tak tertanggung
Atau kemungkinan langit esok mendung
Dibawah langit yang terbuka 
Ku mohon rahmat Tuhan yang Esa


Kalau di takdirkan aku harus berhadapan 

Berakhirnya suatu ikatan

Akan aku relakan 
Pedih perpisahan
Nyawa berpisah dari badan 


Kalau ditakdirkan berakhir dipertengahan
Suratan sebuah percintaan
Sanggup aku menahan 
Pedih perpisahan
Walau menghiris perasaan
Sakitnya biar aku rasakan


Tuesday, April 26, 2011

LALINK TURUT MERASAKANNYA



Salam petang semua…

Begitu cepat masa berlalu..Sungguhpun wirda n lalink sibuk mnghitung hari utk mnjadi bakal mama n papa, namun kami tak trlpas gak dgn kedatangan perkara2 yang tak diundang..SEmakin hari smakin mnguji kesabaran..Banyak perkara yang berlaku..Tapi inilah yang buatkan kami berdua mnjadi semakin matang bila kami berdua cuba selesaikan apa jua masalah yang datang..Kata2 pedoman ahli kluarga kami berdua bnyak mngajar erti ketabahan dalam liku2 khidupan…

Baru2 ni, pabila wirda balik jumpa lalink, lalink alami demam..dah bnyak ari mngadu kat wirda..badan seram sejuk n kpala sakit..mulanya wirda ingtkan hnya demam biasa tapi bila ditgk btul2, lalink dapat demam campak…Aduhai..sian lalink..

Seluruh tubuhnya baru nak mula gatal n pedih..Bintik2 merah pun baru nak naik di kulit..Dsbbkan wirda masih bercuti, kami g klinik..Jelas dan nyata..doktor telah sahkan..Ya Allah..di saat wirda mngandung n alami alahan yang teruk, lalink juga x trlpas..dia juga merasakannya..Cuma dgn cara yang berbeza..

wirda mula risau..mana taknya..dah la kami brjauhan. Leh jumpa pun time cuti je..tapi apakan daya..kami cuba mnjadi stabah yang mungkin n teruskan jua apa pun keadaan..doktor nasihatkan wirda agar berjauhan dgn lalink..lagipun wirda mngandung..takut effect kat baby nnti..mana leh gtu??? Dua2 wirda sayang..dua2 juga penting dalam hidup wirda..tapi wirda terpaksa.  ”maafkan ayg, abg..”

Sian wirda tgk lalink..menanggung sakit sorang2..lenguh2 badan n sakit..walaupun wirda blom prnh mrasainya tapi wirda faham..masa wirda x sihat ari tu, lalink sntiasa dcc wirda x kira apa pun keadaan..kini giliran wirda lak utk mmbalas pngrbanan itu..inilah yang dinamakan R.U.M.A.H.T.A.N.G.G.A..

Ayang doakan agar abang cepat sembuh..mggu ni ayang balik lagi ye..jauh pun xpa..janji abang sembuh..Ayang sayang abang..:)

kawan2, kita sama2 doakan suami wirda cepat baik ye..klu ade sape2 yang ade tips, leh la share dgn wirda ok..


Sunday, April 24, 2011

INILAH NIKMATNYA



Assalammualaikum semua..


MySpaceMySpaceMySpaceMySpace


Ngah buat ape tu? Dah g mamam ke? Wirda x lunch pun ari ni..sbb pkul 11.30 pgi tadi, wirda dah makan nasi..hihihi..ni pun wirda tgh mngadap pc je..godex sana godex sini..kenyang lagi la..




Okey, minggu ni wirda rasa rajin sikit kot nak update blog..bnyk sgt yang dpendamkan..hehe..ni kali pertama wirda nak bercerita tentang pngalaman wirda bakal mnjadi mummy..Insya Allah..hopefully segalanya akan baik..Wirda bersyukur sbb dberikan pluang utk mmbawa zuriat kepada my lalink, Mohd Noor..Alhamdullillah

MySpaceMySpaceMySpaceMySpace



Cerita pertama tentang kandungan.selama ni bukan wirda tak teruja tapi wirda terlalu bz..terlalu bnyk ntry yang wirda pending..ade pluang baru nak update..hihihi..kini da hade ksempatan, wirda nak share gak la kgembiraan wirda n lalink..beberapa minggu je lagi..cuak gak la..hehe..smkin ari snyuman terukir di bibir kami berdua atas telatah bakal si kecil ni..


MySpaceMySpaceMySpace


Semakin hari, smakin kerap wirda nak buang air..seberapa kerap kali, toksah cakap la..mmg kerap sgt la n takleh tahan dah..Mungkin kerana pundi kencing dah ditekan oleh kandungan..haha..Tambahan lak bila si kecil ni semakin aktif. Tendang sana tendang sini..Jap2 blup dan blup lagi..Aduhai sayang..Kadang2 mama rasa macam nak termuntah je bila blup blup bnyak sgt..hehe..






Wirda mnjadi smakin teruja bila anak smakin aktif..walaupun adakalanya terasa kesakitannya..bila si kecil ni sibuk bermain bola kot, n lalink letak tgn dan rasa di perut, si kecil terus diam..Hahaha..Bila papa transfer haba tgnnya atas perut  mama, mmg si kecil tak bergerak lgsung..”xnak main dgn papa ke, syg??” papa mula pujuk..Sian papa, syg..Papa nak main tu..Si kecil terus mndiamkan diri dan diam lagi..Hehehe…Pmalu ke si kecil ni..Hmmmm…adakah macam papanya???Hikssssss…… Tapi bila lalink alihkan tngn, si kecil mula gerak2 balik…Haaaaaiiihhhhhh…nak main2 agaknya..hahaha…

MySpaceMySpaceMySpaceMySpace


Rupa2nya inilah nikmat mnjadi ibu..x smua orang dapat mrasakannya... ALHAMDULLILLAH….


~INILAH KEBAHAGIAAN KAMI~

~INILAH KEBAHAGIAAN KAMI~