KEHADIRN BB M TELAH LGKPKAN SGLNYA..LIVE LIFE TO FULLEST.I'M BEING A MUMMY!!

KEHADIRN BB M TELAH LGKPKAN SGLNYA..LIVE LIFE TO FULLEST.I'M BEING A MUMMY!!
MY NAME IS NUR MARISSA WIRDANIA BT MOHD NOOR!!! WELCOME TO MY MUMMY BLOG!!

~~BE MY FRIENDS~~

Wednesday, April 10, 2013

WARKAH BUAT SUAMI TERSAYANG

Bersyukur ke hadrat ilahi kerana memberi kite berdua hidup bersama setelah banyak dugaan yang kite lalui bersama..syukur..

Sayangku..
Amarahku dan bebelan ku selama ini tidak bermakna cinta suci yang kite bina selama ini makin pudar..setiap saat dan detik waktu berlalu penuh dengan kasih dan sayang yang melimpah ruah semakin bertambah kasih isteri terhadapmu..
Hanya bersama mu ku merasa nyaman dan tenang bahagia..


Setelah 9 tahun perkenalan kite yang banyak dugaan suka duka bersama akhirnya kite disatukan dengann ikatan yang lebih kukuh utuh iaitu akad dan nikah pada 15 Mei 2010..itulah saat2 paling indah dalam hidup isteri mu ini..menjadi suri hidupmu buat selamanya..terima kasih kerana menerima ku dengan seadanya dan menjagaku dengan sebaiknya..alhamdulillah syukur kepada mu Ya ALLAH..

"biar ape orang nak kate yang penting kite berdua gembira dengan keputusan kite buat, yang penting restu keluarga kite berdua" igt kate2 tu..

selama 2tahun 6bulan kite berjauhan..dari ayang dapat kja gov..kota raya ke perlis & kedah..banyak sangat dugaan mase tu..tapi kite berpegang pada janji.."ayang buat abg pun boleh buat" dan jika kita betul2 cinta mencintai kite kena same2 menjaga hubungan ini..walaupun tak bersua muka hanya berhubung melalui internet dan call sahaja..ingat setiap saat di hari kelahiran ayang pada 15 Jun setiap tahun abang x prnh lupaaa..walaupun secebis ucapan..
 
Abang..adalah petunjuk arah ayang..ayang bukan lah KHADIJAH apalagi AISHAH..ayang bukan wanita luar biasa..ayang jauh dari kata sempurna..izinkan ayang menjadi isteri/wanita solehah di jiwa bersama abang..setiap saat ayang tahu abang cuba untuk mengembirakan dan melengkapi hidup ayang...ayang sentiasa ingat kata abang yang abang lebih selesa hidup bersederhana abang tak akan ajar ayang bermewah..bersederhana lebih baik dan yang penting kita dan zuriat2 kita bahagia penuh iman didada..itu adalah kebahagiaan hakiki kita sebagai hamba Allah..ayang tahu setiap hari abang akan cube buat ayang senyum ketawa dan setiap harilah cinta dan kasih sayang kita bertambah...

Ya Allah aku bersyukur kepadamu kerana meminjamkan ku seorang suami/ayah/lelaki yang baik,bertanggunjawab dan sempurna dimata ku..Ya Allah kekalkan lah rasa cinta dan sayang kami setiap saat dan buat selama-lamanya...berikanlah kami petunjuk dari mu..kurniakan lah kami zuriat yang baik2 disisi agama mu,Ya Allah hanya kepada mu ku memohon..kekalkan lah cinta kami hingga ke syurga mu Ya Allah.
Ya Allah berikan lah kami kekuatan,kesabaran dan keimanan untuk mendidik amanah mu ini..semoga zuriat2 kami menjadi cucu adam yang soleh dan solehah..amin..

Abang..bebelan dan marah ayang selama ni bukan bermakna ayang tidak suka atau sayang..ayang sangat bersyukur kerana dipertemukan dengan abang..setiap saat ayang kan;)
ampunkan segala dosa ayang selama kite kenal dan ayang menjadi isteri abang..usia perkahwinan kita baru setahun jagung..dan diharap kasih sayang kite berkekalan hingga ke syurga.
ayang bersyukur kerana mempunyai seorang suami yang ringan tulang, baik hati, suka menolong orang dan setakat ayang kenal abang..tak pernah abang bersangka buruk terhadap orang lain..itulah yang abang cuba didik ayang setiasa bersangka baik..Allah sentiasa akan membantu dan melindungi kita..insyaAllah


Dalam keadaan ayang yang sarat mengandung dan alah teruk, abang banyak menolong ayang dan faham keadaan ayang..ayang tahu abang cuba sedaya upaya buat ayang selesa hidup bersama abang..bangun pagi abang kucup dahi ayang sambil berdoa walaupun dalam hati..tapi ayang tahu..sebelum pergi kerja dan balik kerja kite bersalaman dan abang mencium dahi sayang...
Menolong ayang didapur kemas rumah dan sebagainya..ayang amat hargai semua tu..terima kasih semua itu..
Dan ayang berharap bahagia milik kite buat selamanya..belajar untuk berdikari dan membuat keputusan sendiri untuk ayang dan anak2 abang..
Ayang dan Marissa adalah tanggungjawab abang sampai mati..

Abang adalah ayang...ayang adalah Abang..
Kita berdua telah diikat dengan janji suci dihadapan-Nya
ayang mencintai abang kerana Allah..
I love u so much!!

No comments:

Post a Comment

~INILAH KEBAHAGIAAN KAMI~

~INILAH KEBAHAGIAAN KAMI~