KEHADIRN BB M TELAH LGKPKAN SGLNYA..LIVE LIFE TO FULLEST.I'M BEING A MUMMY!!

KEHADIRN BB M TELAH LGKPKAN SGLNYA..LIVE LIFE TO FULLEST.I'M BEING A MUMMY!!
MY NAME IS NUR MARISSA WIRDANIA BT MOHD NOOR!!! WELCOME TO MY MUMMY BLOG!!

~~BE MY FRIENDS~~

Wednesday, January 19, 2011

~~Wirda Sudah Kembali..~~

Assalammualaikum w.b.t..

Alhamdullillah..ari ni wirda dapat juga update blog wirda ni..walaupun keadaan x mngizinkan tapi wirda tetap tegar utk jenguk blog kesayangan wirda ni...aduhai..terasa bahang kerinduan yang tramat sgt..**goyang2 muntut**..ahakss...

MySpaceMySpaceMySpaceMySpace
Tahun baru..lebaran baru..wirda nak buat pmbuka bicara yang baru juga..dalam ksibukan yang datang pada 2011, semakin ari smakin wirda bersyukur..bersyukur kerana djadikan sebagai seorang wanita..**alhamdullillah**..:)

2011, tahun yang amat bermakna buat wirda dan lalink..kami mniti hari utk mnjadi mama dan papa..alhamdullillah..rezeki kami semakin murah..kebahgiaan yang sedang kami nantikan bersama..dimana senyuman sentiasa terukir di antara kami..

MySpaceMySpaceMySpaceMySpace
Namun wirda tetap nak kongsi gak pngalaman sebagai seorang wanita..wirda mulakan dgn pngalaman wirda sebagai bakal ibu.. sblom ni wirda hnya tahu serba sikit..itupun dpend pada org juga..ade yg ok..ade yang x ok..tapi bagi wirda, ktika seorg ibu mahu lahirkan seorg insan ke dunia, kesakitannya tiada terungkap dgn kata2.dari bermulanya bulan pertama hggalah due date..kadang- kala wirda mnitiskan airmata menahan rasa sakit yang datang silih berganti..dari situlah, wirda mnjadi tabah utk mlangkah lbih jauh..dan sebb itu jugalah, Allah berikan ganjaran syahid jika meninggal dunia kpada seorg ibu yg mlahirkan seorg anak..

Baru2 ni, wirda masuk hspital..aduhai..wirda alah teruk..mulanya tak la sgt tapi lps beberapa bulan, alah wirda mnjadi lbih teruk..sebulan lbih, wirda takleh makan..makan je kompom muntah balik..sampai ke satu tahap mmg wirda takleh tahan dah..bila lalink bawa g hspital, alih2 kna tahan wad..urrrmm...apa lagi..kna cucuk la..9 botol air kna masuk..aduh!!!!



Setiap saat lalink sntiasa dcc wirda..jaga wirda dgn spnuh kasih sayang..setiap malam lalink kna bngun jaga wirda..alahai..pngorbanannya mgusik jiwa..bersyukurnya dapat suami gni..tatkala wirda mngadu sakit, air matanya turut mngalir..kesakitan yang wirda alami trut drasai..balik kje je, lalink trus datang..segalanya rush..bawakan makanan, pakaian..wirda tahu lalink taknak wirda bersedih bila wirda sakit..yelah..mana taknya..24tahun, wirda x prnh masuk hspital..tetiba je kna masuk gni..

nasib baek juga ade mak, ayah n lalink..sokongan padu dari diorg buat wirda tabah..
**mekaceh mak, ayah & lalink!!!!!!!!!!!!!**terharu sgt!!!!



Lps mnginap d hospital bbrapa hari, wirda leh balik..lalink ambil cuti sparuh hari uruskan wirda even kje dia sgt2 la banyak..uruskan bil hspital, n ambil ubat kat farmasi hspital..alhamdullillah..wirda sekarang makin sihat tapi tak spnuhnya..x masuk opis hampir 2 mggu..wirda kna sihat n kuat agar wirda dapat ikot lalink g family day..** ..hehe..**


2 comments:

  1. okey2...mama akan jaga dgn sebaik mungkin...doakan mama tau..:)

    ReplyDelete

~INILAH KEBAHAGIAAN KAMI~

~INILAH KEBAHAGIAAN KAMI~